top of page

Diensten

De trimbehandeling bestaat uit:

  • wassen/drogen

  • scheren/knippen

  • plukken

  • ontwollen

  • uitkammen/ontklitten

  • nagels knippen

  • anaalklieren uitknijpen

49f218640a916dd0c80e275dee58f435b683511e

Wassen en drogen

De hond wordt twee keer grondig gewassen,

met een shampoo die het best past voor het vachttype van uw hond.

Bijvoorbeeld: een langharige hond wordt gewassen met een shampoo op basis van keratine olie voor extra voeding, of een shampoo om het haar volume te geven.

 

De ontwolvachten (Golden Retriever, Duitse Herder, Berner Sennen, ...) krijgen een shampoo die de dode haren laat lossen, zodat deze tijdens het drogen wegvliegen zonder te veel borstelwerk.

Na het wassen wordt de hond gedroogd met een waterblazer. Deze blaast het water uit de vacht

waardoor de droogtijd met de helft verminderd wordt .

 

Honden die angstig zijn krijgen een hoodie op. Dit is een elastische band rond hun oren die een lichte druk geeft, en de drukpunten op de oren stimuleert.

Hierdoor wordt de hond rustiger. Door de band komt het geluid van de droger minder sterk binnen voor de hond. ​

Scheren/knippen

Bepaalde rassen worden geschoren en of geknipt.

Dit zijn vooral de Shi-tzus, Maltezers, Yorkshire Terriërs, Doodles, Poedels enz ...

Zij worden na het wassen en drogen op de gewenste lengte gezet in samenspraak met de eigenaars. Het kan gaan van een korte zomercoupe, tot een schattig berenmoddeletje. M.a.w voor ieder wat wils :)

Screenshot 2020-09-14 at 22.33.05.png
EF15AB99-D315-4B50-B12C-DFFF6A48F4DF.jpe

Plukken

Ruwharige honden, Teckels, bepaalde jachthonden en Spaniëls worden met de hand geplukt .

Ja, je hoort het goed, de dode vacht wordt bij deze honden er uit geplukt met de vingers. Doet dit pijn? Neen, het haar sterft af in het haarzakje en zit daar los in. Onder dit dode haartje staat er al een nieuw haartje klaar om door te komen! De hond voelt er niets van.

Dit gebeurt natuurlijk als de vacht rijp genoeg is.

De haarcyclus waarin levend haar afsterft vergt wat tijd. Dit kan 2 keer per jaar, maar dan wordt hij meestal tot aan zijn ondervacht geplukt. In plaats van vier behandelingen per jaar, kan er dan een rolling coat vacht gezet worden waardoor de hond nog een mooi hard laagje heeft staan.

Waarom plukken en niet scheren of knippen? 

Wanneer een ruwhaar niet geplukt, maar geknipt of geschoren wordt gebeuren er bijzondere dingen met de vacht. De structuur verandert van ruw en stug in zacht, krullerig en fluweelachtig haar. De kleuren vervagen tot een grauw geheel. Dit komt doordat

de dode haarwortels in de huid blijven zitten en er hierdoor niet voldoende plaats is voor nieuwe haren. Het nieuwe haar boet aan kracht in met voorgaand resultaat. Door het knippen of scheren verdwijnt dus ook de functionaliteit van het ruwe haar. De honden worden snel nat tot op hun huid, en ook de vuil afstotende functie is niet langer aanwezig. Bijna alle voordelen van een ruwharige vacht worden met twee scheerbeurten te niet gedaan. Alleen de niet verharende capaciteit blijft meestal bestaan.

De ruwharige vacht is in originele staat een zeer gebruiksvriendelijke vacht met weinig onderhoud. In geschoren toestand is het al snel een vieze hond die veel meer gekamd, geborsteld en gewassen moet worden.

Ontwollen

Ontwollen wordt bij ons gedaan met de was en blaastechniek. De was/blaas methode wordt gebruikt om de losse onderwol te verwijderen. De hond wordt eerst gewassen waarbij de tweede wassing de shampoo +/- een kwartier moet intrekken, dit om er voor te zorgen dat de dode ondervacht goed loskomt.

Er is een infraroodlamp boven het bad zodoende dat de hond tegelijkertijd een aangename temperatuur heeft en de lamp werkt tegen pijnlijke spieren en huidaandoeningen. Na dit verwenmomentje wordt

de hond goed uitgespoeld en afgedroogd ,eens op tafel doet de krachtige waterblazer zijn werk en vliegen de haren in het rond! deze techniek zorgt ervoor dat er voor 80% minder geborsteld moet worden en ervoor zorgt dat de hond een pak minder ruift! 

Nagels en anaalklieren uitknijpen

Bij de behandeling worden de nagels altijd geknipt.

De anaalklieren worden in bad gecheckt en indien nodig leeggemaakt.

Screenshot 2020-09-14 at 22.36.58.png

Producten

Ik werk met de producten van nature's specialties en hownd.

 

de producten van Nature’s Specialties zijn vrij van siliconen en parabenen en grotendeels ook nog sulfaatvrij. Daarnaast is het ook nog biologisch afbreekbaar, niet op dieren getest en bevat het geen dierlijke ingrediënten

Hownd verzorgingsproducten bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten, gezonde en helende essentiële oliën; ze zijn pH neutraal, mild voor huid en haar en bovendien ook helemaal vegan.

Alle Hownd producten zijn vrij van agressieve chemicaliën en bevatten geen schadelijke stoffen zoals alcohol, parabenen, zeep of kleurstoffen. 

Hownd is tegen mishandeling van dieren.  Daarom zijn alle Hownd producten dierproefvrij en 'Leaping Bunny'gecertificeerd door Cruelty Free International.

B69828D1-B2E9-4F08-9D02-8AB3D2FE5403_4_5005_c.jpeg
36CD840C-2CED-4CFC-A1EC-B5C879380464_4_5005_c.jpeg
bottom of page